“People can tell you to keep your mouth shut, but that doesn't stop you from having your own opinion.” ( Anne Frank, The Diary of a Young Girl)

Wednesday, 26 December 2012

''War And Conflicts''



alhamdulillah,
Allah masih beri kesempatan ke atas diriku ini untuk hidup lagi :)

so today, im going to do some reflection about my last assignment for Social Studies. ececeyy, pas abis sem baru semangat nak wat refleksi diri. hurm actually, today ternampak my classmate update video esemen yang kami buat. so rasanya tak salah kut kalau nak imbas balik kenangan2 yang kami lalui sepanjang the video making tuh. :)




as usual, permulaan projek kami agak hambar jugak. semuanya disebabkan oleh kekurang peralatan iaitu camera! well tanpa camera, jangan nak berharap lah video ni buleh dbuat! yelah, xkan nak snap and record guna tepon kut.. oh well sebenarnya boleh je! hahaa dimana ada kemahuan, disitu ada jalan. kan ??
hahaha
tapi kami tetap bersabar untuk menunggu DSLR yang sapa punya ntah ( arif pinjam dari kengkawan kos lain. sape ea??? :O )
alhamdulillah, so selepas banyak giler2 idea yang mencurah2 dari kepala hotak kami sekumpulan, kami berjaya menghasilkan sebuah video yang uummphh! hahahaa.. *bajet*

yeayy!! untuk pengetahuan, kami bukannya record video and snap pic kat kawasan ipda! but kami sampai PERLIS ok! PERLIS!! hahaha semangat assignment punya pasal, kami sanggup mengorbankan masa dan juga wang! ( eleh, padahal happy bleh jenjalan, assignment tuh jatuh number 2 haha )
ohya! pasal perlis nieh; ada kisah disebaliknya! hahaha.. satu kenangan yang tak dapat dilupakan buat kami! serioulsly! heheehe

kami ber11 bertolak ke perlis lewat petang! well, boys kelas kami mmg suka buat plan secara tiba-tiba and terus bergerak ke perlis! hehe. so sampai kat kawasan pantai di kuala perlis dah nak senja! okey, posing sakan, record video kat sana! dengan tiupan angin yang kuat-sesangat-sampai-nak-tercabut-tudung
( mencik! tudung xjadi gara2 angin kuat sangat. malu i huhu ), kami buar recording pasal war! well, so speaking2 london sesikit sorang!
then ke masjid dekat kawasan tuh *cantik woo masjid tuh..nama apa ntah*
then makan kat kedai ikan bakar *melayang-layang duit yang mana musim uh musim pokai*
memandangkan kami sampai ke perlis pun dah lewat, makanya, sampai ke ipda pun lewat! hahaa.. ok aku biasa ja balik ipda lewat! i mean aku xkesah sangat pun balik ipda, sebab jiwa nakal and moteng memang ada dlm jiwa *cewah*, tapi ntah cane malam tuh, kami tertangkap dengan warden! dengan WARDEN! wahh!! and that night, kami ber11 free2 dapat lampt! hahahahaaaa... best wo0oo00 ( for me )
yela, dapat warning dari warden secara berjemaah! hahaha.. so, matrik cars kitorang kena tahan ngan warden.. hehehe.. pengalaman! you mana ada! hahahaaa..

ok stop pasal perlis! selain perlis, kami turut buat rakaman kat tasik jitra! hurmm tasik jitra ni memang cantik, and luas and cantik and luas and cantik and luas and nyaman and ramai orang!! hahaha.. kat sini, kami rekod  dari orang luar! orang ramai. ada kanak-kanak yang main buai, ada remaja remaji yang duk main kat padang , and ada pasangan kahwin yang sedang takin pict! hahahahaa.. so alhamdulillah, pengalaman ni mengajar kami tentang cane nak berinteraksi dengan orang luar.. what ? u think senang ke nak mintak ngan parents budak nak amik pict diorang ? ntah2 salah faham kami ni dari agensi gila kanak2 ( just kidding ).. hehehehee... overall, alhamdulillah, kami berjaya! yeahhh!!!


so i think, cukuplah dengan bebelan aku tuh! eahh..






*kalau tak best, maaf la. tapi ni yang terbaik yang kami lakukan. mungkin pada awalnya dimata kami ianya satu projek untuk assignment, tapi percayalah! ianya adalah permulaan kepada ukhwah kami.. :) *

thanks to :

Muhd Khairul Arif
Nur Izzati Ridzuan
Nur Fatnin Izni
Dina Syafiqa Annur
Farah Wahida
Amira Shahirah
Anis Farzana
Hannan Nur
Alif Firdaus





wasalam :)







2 comments:

  1. wah datnag perlis, pergi mana haritu?

    ReplyDelete
  2. hehe kami pi kuala perlis jaa.. round2 kat situ..

    ReplyDelete